bvÓvoda felújításbv

Öregcsertő Község Óvodájának felújítása

Projektazonosító: TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00018 

Támogatás aránya: 100%

Megvalósítás vége: 2018.12.31.

A projekt célja: Öregcsertő Község Óvodájának felújítása,melynek keretében modern óvodai környezet kerül kialakításra

A projekt tartalma: Intézmény felújítás, eszközbeszerzés, a közösségi célú funkciókat ellátó és/vagy ügyfélforgalmat lebonyolító és/vagy állandó munkavégzés helyszínéül szolgáló épület/épületrész építése/felújítása során projektarányos akadálymentesítést alkalmaz.

A projekt várható eredménye: A fejlesztés eredményeként a szolgáltatások hozzáférhetővé válnak,kiegyenlítődnek vagy javulnak a területi különbségek,különösen a szegény családok és a hátrányos helyzetű gyermekek számára.A tervezett beruházás hozzájárul a gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez,ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez a bölcsődei ellátás fejlesztésével, és/vagy az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

TOP-1.4.1-16-BK1-2017-00018 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével – Öregcsertő község óvodájának felújítása

Projektzárás
2018. december 15.

Öregcsertő Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-1.4.1-16-BK1 – A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívásra. A 30 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból megújulhatott a község Kossuth u 120. szám alatt található óvodája.

Az épület az 1950-es évek végén épült, s meglehetősen szükségszerű volt már a korszerűsítés, annak érdekében, hogy az óvodába járó 19 kisgyermek mindennapjai élhetőbbek legyenek.

A fejlesztés során a hatékonyabb hőmegtartás érdekében az épület szigetelést kapott, kicserélték a belső ajtókat, a dajka- és vezetői szobában, a konyhában és a csoportszobákban az aljzat burkolatokat és festéssel tették szebbé a belső tereket. A projekt eszközbeszerzést is tartalmazott: a gyerekek új játékokat kaptak, valamint új és korszerű kis ágyakon pihenhetnek ebéd után. A felújításnak köszönhetően a jövőben várhatóan csökken az óvoda üzemeltetésének költsége, a gyerekek és az intézményben dolgozók mindennapjai kellemesebbé, a kor követelményeinek megfelelővé válnak. A beruházás hozzájárult a gyermeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez és a foglalkoztatás növeléséhez.

 

 

 

 

 

Leader palyazatok
Megnyert palyazatok
Megszakítás